avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contract de inchiriere mai multi proprietari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contract de inchiriere mai multi proprietari

Buna ziua,

Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un contract de inchiriere pe care vreau sa il inchei si sa il declar la ANAF: eu sunt proprietara unui apartament din Bucuresti impreuna cu parintii mei, cote comune. Acum doresc sa inchiriez acest apartament si sa inchei un contract in calitate de proprietar, iar parintii mei mi-au facut o imputernicire notariala in acest sens. Intrebarea mea este daca este necesar sa trec toti cei 3 proprietari in contract ori pot trece doar numele meu si datele din imputernicirea respectiva? Este necesar ca si parintii mei sa semneze contractul de inchiriere ori nu? Stiu ca trebuie sa depuna si ei declaratia 220 la Anaf in judetul in care locuiesc pentru plata impozitului pe venitul din chirie, insa daca nu apar numele lor pe contractul de inchiriere cum pot sa faca acest lucru? De asemenea, ce suma trebuie estimata in declaratia 220, suma totala impartita in 3 parti egale?

Nu gasesc raspunsuri la ceste intrebari si mi se par dificil de inteles chestiunile mentionate in ghidul de pe site-ul Anaf.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicole2619 , utilizator 17:57, 5 Octombrie 2017
Daca apartamentul este detinut de mai multi coproprietari se impune sa consemnati in contractul de locatiune, toti coproprietarii
Fiind bun imobil detinut de 3 coproprietari obligatiile fiscale se impart in mod egal
Multumesc pentru raspuns, gasisem diferite pareri, o sa trec toti proprietarii si mentionez reprezentati prin imputernicire...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As mai avea o nedumerire legata de numarul copiilor de contract care trebuie semnate: 3 pentru proprietari, unul pentru chirias si alte doua pentru Anaf? Ori sunt 3? Eu stiu ca ei cer un exemplar original pe care il pastreaza, dar ma gandesc ca unul il depun eu in Bucuresti si pe celalalt/celelalte parintii mei in judetul de resedinta, corect asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere Florian59 Florian59 buna ziua , am o intrebare , locuiesc in Bucuresti(domiciliul stabil) si am o casa in Braila(casa parinteasca) pe care vreau s-o inchiriez ,...unde se face ... (vezi toată discuția)
Cât este contribuția la stat pentru închirierea unui loc de parcare particular? Zgarcanstein Zgarcanstein Bună ziua! Dețin un loc de parcare proprietate personală și aș dori să-l închiriez pe o perioadă de 1 an. V-aș ruga să-mi spuneți care este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)