avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare ghena de gunoi langa bloc de locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare ghena de gunoi langa bloc de locuinta

Salutare,

As dori sa ma ajutati in a afla legislatia privind urmatoarea situatie:
Ghena de gunoi este amplasata la un maxim de 1,5 metri fata de zidul blocului in care locuiesc, chiar sub fereastra de la bucatarie. Blocul este construit de o persoana privata si terenul de sub constructia unde se depoziteaza gunoiul este al constructorului (nu sunt insa sigur de acest lucru dar ma gandesc ca nu are cum sa fie al altcuiva). Doresc sa stiu daca pot face vreun demers legal pentru a muta ghena de acolo si care ar fi distanta minima la care poate fi amplasata fata de un bloc de locuinte.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:32, 6 Octombrie 2017
Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei prevede distanta minima de 10 m intre ghenele de gunoi si imobilele de locuit in comun,distanta care poate fi modificata pe baza studiilor de impact asupra sanatatii, elaborate de institute specializate, conform metodologiei avizate de catre Ministerul Sanatatii.
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare ghena ecologica langa bloc bygserv bygserv Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoria si forumul in care sa postez acest text dar sper ca da. Am o mica problema la care caut lamuriri si multumesc ... (vezi toată discuția)
La un bloc nou nu există spațiu pentru ghena de gunoi menajer Miriam22 Miriam22 Am cumpărat un apartament intrun bloc nou, ghena de gunoi menajer a fost amplasată la 3 metrii de bloc, sub geamul de la bucătărie și balcon. împrejurul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la ce distanta de zidurile blocului este legal sa ... Ortansa Boaca Ortansa Boaca Buna ziua! La ce distanta de zidurile blocului este legal sa se amplaseze pubelele de gunoi? Blocul este in reabilitare prin PNRR iar Primaria care ... (vezi toată discuția)