avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata TVA la transport prin DHL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata TVA la transport prin DHL

buna ziua,am o oarecare nedumerire privind plata tvaului la transport
se da situatia:
persoana fizica,comanda produse din seoul koreea de sud,valoare 40 $
si transport prin DHL ,cost 50$,total comanda 90 $.
astazi am ridicat coletul si am platit TVA pe intreaga suma.Produs+transport.
ori inteleg tvaul pt produse dar pt un transport?

subinteleg ca prin transportul cu dhl achit un serviciu intracomunitar,incat nu am platit niciodata pana acum tva pe transport,cand am avut de a face cu ei.

formal este si mai rau,in declaratia vamala nu este taxat nici un serviciu de transport,ci doar umflata valoarea produselor de cca 2 ori.
asadar in rubrica de "pret de tranzactie" avem x,iar in rubrica "valoarea in vama" este 2x.
daca este pretul negru pe alb in factura,cine stabileste valoarea in vama atunci?si ce relevanta are?

in cazul de fata negociez cu acea companie pt o distributie exclusiva in estul europei, iar un avantaj este ca pot cumpara la niste preturi preferentiale(asta presupunand ca au verificat pretul de pe site).dar de vreme ce exista factura,extrase de cont si alte confirmari de plata pt o suma, ce importanta are acea valoarea in vama?

Alte discuții în legătură

Import persoana fizica blocat dhl ContSters368008 ContSters368008 Buna ziua ! Am comandat din china niste huse de telefon albe (350 buc.) pe care vreau sa le donez ca persoana fizica,catre o gradinita in mediul rural pentru a ... (vezi toată discuția)
Probleme transport colet cu dhl din china mariuss_red mariuss_red Am un colet de 7 zile in vama trimis din china cu DHL in valoare de 146,19 euro. Cei de la DHL imi cer factura de la vanzator in care sa apara cat a costat ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)