avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca vreau sa ramân însărcinată
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca vreau sa ramân însărcinată

Buna ziua! Daca vreau sa ramân însărcinată si imi dau demisia de unde lucrez acum ...(lucrez de 4ani la ei ) cu o mica pauza de aproximativ o luna ....pt ca mi-am dat demisia dar am revenit.....daca imi dau demisia de la ei si ma angajez in alta parte o sa am dreptul la indemnizație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 6 Octombrie 2017
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori.
Va mulțumesc mult! Deci pot sa imi dau demisia si sa ma angajez in alta parte ....mi-a mai spus cineva ca daca plec nu e ok pt ca ma angajez in alta parte si cică trebuie sa ai 12 luni lucrate .... Si daca abia ma angajez nu pot lua indemnizație
Asa cum am spus anterior , cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori.

Ce vi s-a spus este total eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Florin 89 Florin 89 Daca imi dau ca tata demisia dupa nasterea copilului mai pot beneficia de ccc? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere de copil r4dukan_18 r4dukan_18 Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o informatie in legatura cu concediu de crestere de copil? Detin o interprindere individuala activa din anul 2016,pe care o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului danyela_ng danyela_ng Buna ziua! Sunt angajata la o firma din iunie 2015 (cu un salariu brut de 1231) iar in prezent sunt insarcinata in 4 luni.Daca imi dau demisia in luna ... (vezi toată discuția)