M-am angajat acum 4 zile la o societate comerciala, cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. Din pacate dupa aceste 4 zile am hotarat sa inchei colaborarea cu ei (nu au fost destul de cinstiti in urma interviului au omis o groaza de lucruri importante sa imi spuna). M au pus sa le trimit pe mail demisia, intrebarea mea este:
De unde stiu ca mi au incetat contractul in Revisal?
HG 500/2011
art.8
.... (4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
sau
(4^3) Orice persoană are dreptul să interogheze, să solicite și să obțină de la Inspecția Muncii date din registrul privat/public cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în calitate de angajat/persoană plătită din fonduri publice, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, într-un termen de 5 zile de la data solicitării.