avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin de evacuare persoană cu comportament jignitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin de evacuare persoană cu comportament jignitor și amenințător. Care e procedura de obținere?

Mama are o casa pe numele ei. Fratele meu sta si el in acea casa cu sotia lui. Comportamentul sotiei lui este oribil. Fratele meu pleaca mult din tara, iar ea il insala si o ameninta pe mama. Au doi copii impreuna, doar pe acte. Nu sunt copiii fratelui meu. Unul de 12 ani si unul de 17. Sunt facuti cu alte persoane. Din nefericire trecuti pe numele lui. Ea nu a adus nicio imbunatatire casei. Nu a cumparat nimic. Nu a participat la nimic. Sunt impreuna de aproximativ 5 ani (casatoriti). Are unde sa se duca. Are rude.

Mama este constant amenintata. Poate sa o evacueze pe sotia fratelui meu? Nu tinem neaparat sa ramana copiii acasa. Sa ii ia cu ea.

Care e demersul? Ce trebuie sa faca mama? Plangere la politie? Ce trebuie sa faca daca e amenintata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:27, 7 Octombrie 2017
Pentru amenintare mama dv poate sa faca plangere la politie
Daca intentioneaza indepartarea din casa a persoanei,sa analizeze oportunitatea unei actiuni in instanta
Este mult prea evaziv raspunsul. Asta stiam. As dori detalii. Care sunt cele mai bune argumente. Cum se procedeaza. Nu vrem sa dureze mult. Vrem evacuare urgenta. este amenintare. Nu se poate trai cu ea. face rau.

"Daca intentioneaza" Pai asta am scris ca vrea EVACUARE. Plangerea la politie nu te scuteste de pericol. Mama este amenintata cu moartea zilnic

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Contactati un avocat pt a o reprezenta pe mama dvs in instanta,,se poate formula plangere la politie pt amenintare,plangerea respectiva poate sa fie si in cadrul procesului civil pt evacuare pe langa alte argumente invocate etc.Daca locuiti la Copsa Mica sau la Bucuresti conteaza,pt ca procesul poate dura si in functie de gradul de incarcare al instantei din localitatea respectiva.Discutand cu un av din orasul dvs speta in concret acesta va poate spune costuri,estima o durata.Succes.
Din ce am inteles nu trebuie plangere la politie ci direct la avocat, vorbit pentru evacuare in actiune sau evacuare in revendicare. dar nu stim ce trebuie mai exact sau care sunt pasii exacti. Daca aveti o recomandare de avocat din Bz, ar fi de folos. Multumesc!
Multumesc!

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati plangere prealabila la politie ptr.infractiune de amenintare (206 NCP),plangerea o puteti depune direct la politie sau apelati la serviciile unui avocat.Ptr.evacuare folositi procedura prevazuta de art.1034-1045 NCPC-daca va incadrati in aceste prevedri legale.Daca este vorba de Jud.Buzau intrati pe siteul Baroului Jud.Buzau si contacati un avocat de acolo.

Alte discuții în legătură

Fostul concubin nu accepta sa iasa din proprietatea mea mairyloy mairyloy Buna ziua...am avut o relatie de aproape 4 ani de zile cu un cetatean grec cu care am locuit impreuna in propietatea mea. Ne-am despartit de aproape 3 luni si ... (vezi toată discuția)
Am divorțat dar fostul soț nu vrea să plece din casa în care am locuit împreună (proprietatea părinților mei). ce altă soluție am în afară de evacuarea prin sentință judecătorească? melinda67 melinda67 Sunt divorțată de o lună, jumătate din locuință este a tatălui meu, restul pe numele meu si al fratelui (mostenire după mama). 25 de ani am locuit cu ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)