avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare a stimulentului de insertiea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare a stimulentului de insertiea

- Va rog frumos sa-mi spuneti cu cât timp înainte de întoarcerea la serviciu trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de inserție până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului? Opțiunea inițială a tatălui poate fi schimbată ulterior? ( ma refer la luna tatalui).
Cel mai recent răspuns: Lavyis , utilizator 14:36, 3 Ianuarie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice de aplicare a acesteia prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

p.s.
De mutat la somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
-Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie croberta croberta Daca mama se intoarce mai devreme la serviciu, iar tatal refuza sa-si ia acea luna de crestere copil, mama mai are dreptul la stimulent de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie SorinaCris SorinaCris Buna ziua,daca copilul implineste 2 ani pe 21 septembrie 2019,eu cand ar trebui sa ma intorc la munca ca sa primesc stimulentrul de insertie?Si tatal daca nu ... (vezi toată discuția)