avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mașini furate și dezmembrate, răspunderea penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mașini furate și dezmembrate, răspunderea penală

Buna ziua ajutati-ma cu niste pareri va rog frumos. Prietenul meu are niste probleme serioase in Anglia. A plecat acum 7 luni acolo alaturi de niste baieti si seful lui la care lucra aici in tara sa cumpere niste masini care trebuia sa le dezmembreze acolo.La putin timp au aflat ca masinile au fost furate. Au fost luati la politie ,au dat declaratii etc. Au fost in total 9 masini care erau furate.Problema este ca pt unele masini au dat si ei semnatura cand le-au cumparat .acum sunt cercetati penal iar seful lui deja a primit acum o luna 2 ani si jumatate de inchisoare iar avocatul le-a spus ca s-ar putea sa urmeze si ei . Intrebarea mea este: ce se va intampla cu ei? O sa se poata dovedi ca sunt nevinovati sau este posibil sa fie si ei trimisi la inchisoare? Cum se va termina si cat va mai dura?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:15, 10 Octombrie 2017
Depinde daca este vinovat sau cât de vinovat este.
Avocatul care va stie cazul va poate spune că depinde de probele de la dosar.
Este nevinovat . Nu stia nimic .
Nu poate fi condamnat daca este nevinovat dar probațiunea poate sa fie complexă.
Trebuie ca avocatul sa studieze probatoriul în întregul lui si nu doar pe o declarație a lui.
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Ambasada nu ar putea sa intervina in niciun fel?Nu se poate face nimic in afara de a astepta?
In expunerea dv exista contradictii
initial afirmati
au aflat ca masinile au fost furate.

Ulterior reveniti cu precizarea
unele masini au dat si ei semnatura cand le-au cumparat

De la cine au fost cumparate masinile ?

Alte discuții în legătură

Retinut in arest spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina 3 baiet locuiesc in spania si cei 3 baieti care au fost chemati cate unu la ore difetite in retinuti la politia spaniola.Pe primul la sunat politia spaniola sa ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat doar pe baza probei video? Niq234 Niq234 Salutare! am o problema...Firma la care am lucrat ca manipulant (deci fara raspundere asupra marfii) ma acuza la o luna de cand am plecat ca as fi furat marfa ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)