avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire / Contract / Donare apartament de la parinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire / Contract / Donare apartament de la parinte catre copii ?

Familie cu doi copii, parintii divortati in anii '80 , mama preia ambii copii (baiat si fata)
Anii trec, fata se marita, isi cumpara garsoniera, apoi apartament, etc. - timp in care pastreaza o legatura formala cu parintele biologic.
Baiatul se insoara si el si ramane in apartamentul mamei. (mama isi cumpara casa la tara)
Anii trec si moare tatal , nu inainte de a'i lasa fiicei o garsoniera (nu stim sub ce forma , daca a fost donatie, mostenire, contract vanzare, etc)
Intre timp fiica "vrea sa puna mana" si pe apartamentul mamei unde locuieste fiul cu familia lui.

Ce modalitati convenabile pentru fiu sunt pentru a-si asigura apartamentul ?
Cel mai recent răspuns: brosky , utilizator 16:06, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O modalitate ar fi sa cumpere apartamentul in care locuieste sau, o alta modalitate, sa-i fie donat de catre mama (cu precizarea ca donatia poate fi, la cerere, supusa reductiunii daca incalca rezerva succesorala a fiicei).
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Fiul nu l-a mostenit pe tata? Caci putea sa o faca daca dorea.
Putea sa o faca dar nu a facut-o - la momentul respectiv nu si-a pus problema ca sora va dori sa ia tot. Da, este o lume rea in care hartiile vorbesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Copii de altĂ datĂ ! COSTEL TURCU COSTEL TURCU FAMILIE 2 COPII ,BĂIAT ȘI FATĂ,SE MĂRITA FATA ȘI PLEACĂ,RĂMÂNE BĂIATUL SE ÎNSOARĂ ȘI EL,RĂMÂNE ÎN CASĂ ȘI PREIA ROLUL FISCAL AL FAMILIEI, CARE ... (vezi toată discuția)