avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D110
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D110

Buna ziua,

Aceasta declaratie se poate folosi si in cazul impozitului pe venit obtinut din inchirieri?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:08, 10 Octombrie 2017
Aceasta declaratie este pentru regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă.

In ordin 2779/2017:

Coloana "Denumire creanţă fiscală": se înscrie denumirea impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitor supus operaţiunii de regularizare. Creanţele reprezentând impozit pe venit reţinut la sursă se regăsesc în Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat care se declară în formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat" sau în Nomenclatorul "Creanţe fiscale" care se declară în formularul 112 "Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate".


In anexa 2 la ordin 1024/2017 se precizeaza Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole.

Deci pt impozit pe veniturile din arenda da.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale conventie civila cristian_conea cristian_conea Buna ziua, La asociatia la care sunt administrator, toti (adm, pres, fem serv) suntem cu conventii civile. Se pare ca de la 10 sept.trebuie sa platim 10,5% la ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Pfa-dependent bionut bionut In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)