avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru nou, probleme cu administrația asociației
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru nou, probleme cu administrația asociației

Buna ziua
Am si eu o problema, am avut un apometru cu geamul matuit, la care se mai vedea indexul, asa ca am cautat pe net firma specializata, au venit au instalat noul apometru sigilat cu toate actele legale necesare, l-am dus la administratie dar nu vor sa tina cont de aceste hartii legale.
M-au pus la pausal 24 mc aparece/ 3 persoane
Ce pot face ?
Am si un bebe de 2 ani.
Stiti daca s-a aprobat legea pt scoaterea de la intretinere ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:05, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati informat presedintele, administratorul, orice alt membru din comitetul executiv despre faptul ca veti inlocui apometrul cu o firma inainte de a schimba apometrul? Ati chemat pe cineva dintre ei sa participe la inlocuire?
Este clar un abuz din partea celor din asociatie. Puteti depune o sesizare la compartimentul relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei dar veti avea de asteptat pana veti primi un raspuns.
Pana atunci faceti o notificare in scris si solicitati temeiul legal pentru introducerea la pausal, contestati lista de plata.
Legea cu scoaterea de la intretinere pana la varsta de 3 ani s-a aprobat dar nu este obligatorie, trebuie sa existe o hotarare a adunarii generale.
Dar de unde a scos el pausalul de 24 metri cubi? Aveti centrala?
1-In spata dv se impunea ca anterior demontarii apometrului cu probleme sa sesizati presedintele de asociatie sa vina sa constate indexul si starea sigiliilor ulterior putand desfasura procedura de instalare apometru nou
2-Exista disp Legea nr. 67/2017 - completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari care prevede
„(2) Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.”

Legiutorul a lasat la latitudinea proprietarilor sa hotarasca in cadrul adunarii genberale daca acorda sau nu facilitatea scutirii la intretinere copil pana la 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Consum de apa pe pausal desi imobilul nu este locuit de 2 ani Tibro24 Tibro24 Buna Ziua, Doresc va expun o problema si sa ma ajutati spre a face lumina intr-o situatie in care consider ca am fost pagubit. Acum 2 ani de zile bunica mea ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)