avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expirare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expirare permis auto

Permisul auto imi expira pe 16.10.2017 .Am facut programare online din 27.09.2017 dar nu am gasit loc liber doar pe 30.10.2017! Am facut fisa medicala si am achitat taxa la trezorerie! Întrebare :- In intervalul 16-30 pot conduce masina fara sa fiu sanctionat!!? Daca ei imi faceau programare peste 3-4 luni!? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicusor Micu , utilizator 16:08, 11 Octombrie 2017
NU este in regula sa circulati cu permisul expirat chiar daca ati fost programat si ati achitat taxa.
Fara a sti exact daca se practica, poate nu este rau sa mergeti la un sef/ agent de la circulatie si sa cereti o dovada de circulatie pentru perioada respectiva, ca sa nu riscati o amenda si puncte de penalizare.
Mergeți la serviciul poliției rutiere si solicitați o soluție la problema dvs. Dacă veti fi oprit în trafic veti fi sancționat.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Am ajuns si la serviciul Politiei rutiere si mi s-a refuzat eliberarea unei dovezi ! In schimb mi s-a spus ca pot circula fara probleme pâna la data programarii,iar la un eventual control,sa prezint permisul si dosarul cu documentele facute pentru preschimbare! Dar nimic oficial sau scris! Ca in România!
Era bine să faceți în scris solicitarea si astfel erau obligați să vă dea un răspuns tot în scris la problema dvs.
Solicitarea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Chiar daca obligatia de a raspunde tot in scris la solicitarea dvs. de catre politie este de 30 de zile conform prevederilor OG nr.27/ 2002 aprobata prin Legea nr. 233/ 2002 art.8 privind petitiile aveati un document oficial in cazul opririi dvs. de catre politistul rutier.
Pana primeati raspunsul de la politie venea si data programarii pentru preschimbarea carnetului.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Permis auto expirat Marc16 Marc16 Buna ziua, am permisul auto expirat, am facut programare pentru reinnoire, dar abia in luna noiembrie am gasit loc. Se poate obtine o dovada pentru a circula ... (vezi toată discuția)
Permis auto expirat Livingston Livingston Buna ziua ! Am o problema : permisul auto imi expira in 2 zile. Am facut o programare online pentru data de 22 Iunie, prima zi liberă la programări. ... (vezi toată discuția)