Buna ziua !
Am o problema : permisul auto imi expira in 2 zile. Am facut o programare online pentru data de 22 Iunie, prima zi liberă la programări. Întrebarea este : in aceasta perioada pot circula , permisul fiind expirat ? Am întrebat la ghișeu, dar răspunsul a fost : nu știu sa va spun , dacă o sa pățiți ceva in cazul in care va opresc colegii mei, depinde de ei, dacă le arătați dovada programării online, cred ca nu o sa pățiți nimic, dar nu pot sa spun sigur. Am solicitat o dovada prin care sa pot circula , dar a spus ca nu poate sa- mi elibereze asa ceva..
In cazul in care sunteti surprins in trafic veti prii o amenda pentru permis expirat.
Dovada programarii online nu reprezinta dovada cu drept de circulatie ci doar dovada faptului ca detineti permis, lucru pe care il pot verifica si politistii care va vor sanctiona.
Articolul 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;
In cazul in care sunteti oprit in trafic puteti solicita avertisment tinand cont de programarea on line.
daca nu reusiti sa convingeti puteti sugera ca veti putea obtine intelegere in instanta cand veti contesta PV. :stunned:
Nu exista certitudinea ca in instanta va obtine intelegere, judecatorul va considera ca a condus in cunostinta de cauza neavand permisul asupra lui..
Faptul ca permisul a fost depus pentru reinnoire nu justifica conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a-l avea in posesie.
Corect! Nu exista certitudinea ca in instanta va obtine intelegerea judecătorului. Însă ținând cont de problemele administrative privind eliberarea permiselor in care programările se întind pe săptămâni înainte este posibil sa se găsească o justificare a faptului ca conduce cu permisul suspendat ce nu tine de vointa conducătorului.