avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto expirat

Buna ziua !
Am o problema : permisul auto imi expira in 2 zile. Am facut o programare online pentru data de 22 Iunie, prima zi liberă la programări. Întrebarea este : in aceasta perioada pot circula , permisul fiind expirat ? Am întrebat la ghișeu, dar răspunsul a fost : nu știu sa va spun , dacă o sa pățiți ceva in cazul in care va opresc colegii mei, depinde de ei, dacă le arătați dovada programării online, cred ca nu o sa pățiți nimic, dar nu pot sa spun sigur. Am solicitat o dovada prin care sa pot circula , dar a spus ca nu poate sa- mi elibereze asa ceva..
Cel mai recent răspuns: ggggggg , utilizator 14:47, 11 Februarie 2019
In cazul in care sunteti surprins in trafic veti prii o amenda pentru permis expirat.

Dovada programarii online nu reprezinta dovada cu drept de circulatie ci doar dovada faptului ca detineti permis, lucru pe care il pot verifica si politistii care va vor sanctiona.

Articolul 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;

c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;

6 x 145 = 870 : 2 = 435 lei in 2 zile lucratoare
In cazul in care sunteti oprit in trafic puteti solicita avertisment tinand cont de programarea on line.
daca nu reusiti sa convingeti puteti sugera ca veti putea obtine intelegere in instanta cand veti contesta PV. :stunned:
Nu exista certitudinea ca in instanta va obtine intelegere, judecatorul va considera ca a condus in cunostinta de cauza neavand permisul asupra lui..
Faptul ca permisul a fost depus pentru reinnoire nu justifica conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a-l avea in posesie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect! Nu exista certitudinea ca in instanta va obtine intelegerea judecătorului. Însă ținând cont de problemele administrative privind eliberarea permiselor in care programările se întind pe săptămâni înainte este posibil sa se găsească o justificare a faptului ca conduce cu permisul suspendat ce nu tine de vointa conducătorului.
O amenda neluata este mai certa decat o sanctiune neaplicata si o hotarare judecatoareasca imprevizibila.

Alte discuții în legătură

Permis auto expirat baciumihai baciumihai buna ziua ,am permisul expirat din data de 22 03 2017 am facut toate actele necesare pentru preschimbarea permisului mam dus pe 22 03 2017 sa il prescimb dar ... (vezi toată discuția)
Expirare permis auto Nicusor Micu Nicusor Micu Permisul auto imi expira pe 16.10.2017 .Am facut programare online din 27.09.2017 dar nu am gasit loc liber doar pe 30.10.2017! Am facut fisa medicala si am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere cu adresa veche nebunatica_id nebunatica_id Sotul meu nu si-a schimbat permisul dupa ce ne-am casatorit si astfel permisul este pe adresa veche. Acum a depasit pe linie dubla continuua si a primit amenda ... (vezi toată discuția)