avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere cu adresa veche
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere cu adresa veche

Sotul meu nu si-a schimbat permisul dupa ce ne-am casatorit si astfel permisul este pe adresa veche. Acum a depasit pe linie dubla continuua si a primit amenda si ia retinut permisul pentru 30 de zile. Intrebarea mea: Va trebui sa plateasca vreo amenda ca nu si-a schimbat adresa? permisul fiind pe ilfov si buletinul pe bucuresti ... Si daca da, cam la ce suma sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:49, 4 Mai 2011
Nu va primi nicio amenda ca nu si-a schimbat adresa de pe permisul de conducere, aceasta fapta neconstituind in acest moment o fapta de natura contraventionala. De fapt, pe noile permise de conducere nici nu se mai trece adresa ca element de identificare, ci numai numele, CNP si locul nasterii, urmind ca dupa CNP sa se poata identifica si adresa (bineinteles cea din CI). Asa ca nu va primi nicio amenda pentru acest fapt, insa va primi sanctiunea pentru fapta savarsita.
Noul cod rutier prevede"
Art. 91

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;

2. conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere national românesc la schimbarea domiciliului sau resedintei, în termenul prevazut de lege;

Multumesc pentru raspunsuri, amenda pentru sanctiunea savarsita este platita, ma interesa doar cu adresa de pe permis, daca va primi amenda si pentru neschimbarea acestuia
TDorina a scris:

Noul cod rutier prevede"
Art. 91

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;

2. conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere national românesc la schimbarea domiciliului sau resedintei, în termenul prevazut de lege;



Nu stiu de unde va luati "citatele" de texte legale, dar va sfatuiesc sa nu mai induceti in eroare utilizatorii din forum! Iar dreptul nu se face pe google! Textul de lege (art.91 din OUG 195/2002 republicata) prevede cu totul altceva. ("Neîndeplinirea de către unitatea de asistenţă medicală autorizată care a efectuat examenul de specialitate a obligaţiei de a comunica poliţiei rutiere faptul că o persoană a fost declarată inaptă pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, dacă s-a produs un accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ca urmare a afecţiunilor medicale ale conducătorului de vehicul, se pedepseşte cu amendă.")
Iar textul art.101 din acelaasi act normativ, la care faceti de fapt referire cu atata aplomb, este acesta:
" (1)Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
.......................................................................................................................................
3.conducerea unui autovehicul de către o persoană cu domiciliul în România care nu a preschimbat permisul de conducere obţinut în alt stat, în termenul prevăzut de lege;"
Nici vorba de altceva in plus, asa cum scrieti dvs., textul cu domiciliul fiind indepartat de legiuitor, asa cum aratam in raspunsul initial, din textul republicat al OUG 195/2002!!!


Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examenul de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere flanko flanko am mare nevoie de ajutor mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 zile pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, bun mi-am recunoscut fapta a ... (vezi toată discuția)
Art. 101 oug 105/2002 raspunderea contraventionala Sunrunner Sunrunner Art. 101 OUG 195/2002 Răspunderea contravenţională Noul Cod Rutier actualizat 2017. OUG 195/2002 CAPITOLUL VII Răspunderea contravenţională Art. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu am trecut autoturismul pe numele meu in cele 30 de zile de la achizitionarea acestuia? ionutzmihai56 ionutzmihai56 am o mare dilema,am cumparat o masina acum 1 an si am toate actele in regula ,am bagat masina la primarie la impozit numai ca nu am fost sa schimb talonul....o ... (vezi toată discuția)