avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examenul de reducere a perioadei de suspendare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examenul de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere

am mare nevoie de ajutor mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 zile pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, bun mi-am recunoscut fapta a platit amenda vreau sa dau examen pt reducerea suspendarii unde trebuie sa ma programez am sunat la alexandria la permise si mi s-a spus ca trebuie sa dau examenul tocmai la tg-jiu unde mi-a fost eliberat nu unde am domiciliul este normal? mentionez ca nu mi-am schimbat permisul la schimbarea domiciliului din CI parca nu mai e obligatoriu... va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: flanko , utilizator 10:10, 28 Aprilie 2011
Examenul de reducere a perioadei de suspendare se tine la locul eliberarii permisului. Tot de acolo urmeaza sa-l ridicati dupa expirarea perioadei de suspendare.
OUG 195 prevede:
Art. 101

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;
2. conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere national romanesc la schimbarea domiciliului sau resedintei, in termenul prevazut de lege;
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere cu adresa veche nebunatica_id nebunatica_id Sotul meu nu si-a schimbat permisul dupa ce ne-am casatorit si astfel permisul este pe adresa veche. Acum a depasit pe linie dubla continuua si a primit amenda ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am schimbat domiciliul este necesar sa-mi schimb si permisul de conducere? iatagangheorghe iatagangheorghe Bună ziua,poate cineva să-mi spună,dacă mi-am schimbat domiciliul este necesar să-mi schimb și permisul de conducere?Mulțumesc frumos.:( (vezi toată discuția)
permis auto modificare domiciliu ioralus ioralus la schimbarea domiciliului este necesara scimbarea permisului auto si a actelor de inmatriculare ale autoturismului? (vezi toată discuția)