avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre munca in folosul comunitatii- inapt de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre munca in folosul comunitatii- inapt de munca

Buna , am si eu o intrebare poate ma lamuriti si pe mine !
Am de executat 120 zile de munca in folosul comunitati , eu fiind inapt de munca nu pot sa prestez aceate servici , dosarul imi expira la sfarsitul anului, ce se intampla cu aceste zile ? O sa patesc ceva daca nu le-am prestat ? Consilierul spune ca o sa trimita dosarul in instanta si ca pot sa ma condamne pt acest fapt ! Eu fiind inapt de munca ! Cu accte depuse la dosar !
E posibil asa ceva ?
Un raspuns m-ar ajuta f mult
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Adrian kiss , utilizator 11:14, 10 Octombrie 2017
Dacă sunteți pensionat pe caz de boală gradul 1 sau 2, ca urmare a deciziei Comisiei de Expertiză a Muncii, nici nu poate fi luată în discuție prestarea de muncă obligatorie.
Dar cum de ați primit o astfel de condamnare dacă sunteți bolnav`?
Nu ați depus decizia medicală la dosar`? E vorba de decizia medicală eliberată de medicul expert în expertiza capacității de muncă.
Ce grad de invaliditate aveți`? Sper să nu fie gradul 3, că puteți presta muncă de maxim 4 ore(cu jumate de normă), și atunci situația dvs devine discutabilă și sensibilă.
`
APEL ați declarat, sau v-ați mulțumit de decizia Instanței de fond`?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Pe toata perioada procesului am fost diagnosticat de depresie sefera si anxietate , cu toate acestea am fost condamnat la 8 luni cu suspendare si 120 zile munca in folosul comunitati , dar cei de la serviciul de probatiune au spus ca nu am voie sa prestez munca . La expirarea dosarului o sa trimita dosarul in instanta precizand ca nu am executat munca in folosul comunitatii fiind inapt de munca !
Dar am tot timpul un semn de intrebare la care nu mi se da nici un raspuns!!!!!
Este posibil sa fac inchisoare daca nu am prestat aceasta munca in folosul comunitati ? Fiind sub tratament medical?
Depresia severă sub medicație, este o boala psihică foarte gravă, care încadrează bolnavul în gradul 2 de invaliditate și grad de handicap accentuat.
Asta presupune că, bolnavul are pierdută în totalitate capacitatea de muncă, având păstrată numai auto-îngrijirea.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Dar inca tot am acel semn de intrebare sper din suflet ca cineva sa ma lamureasca , va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei luate de inemrcm adicoman adicoman BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magda guran magda guran As vrea sa stiu daca o persoana diagnosticata cu DEPRESIE BIPOLARA CU SINDROM MANIACAL are dreptul la pensia de invaliditate, care este documentatia necesara ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magdutza1979 magdutza1979 Ma numesc Dragomirescu Magdalena,sunt din ploiesti si am 30 ani.Vreau sa stiu si eu daca cu diagnosticul meu de boala pot beneficia de pensie de boala(ajutor ... (vezi toată discuția)