daca exista o casa nationalizata abuziv si este retrocedata ce drepturi mai au chiriasii. In speta sunt oameni care nu au venituri si vor s aplateasca o chirie minima, in conditiile in care casa trebuie vanduta. Iar ei vor sa mai stea si 5 ani in ea. Care este ultmia reglementare in domeniu va rog si ce pot face ca totusi sa vand casa?
Ce trebuie sa le dau chiriasilor. mentionez ca NU am contract de chirie cu ei.
Multumesc si pt legea 1. Si celorlalati utilizatori. problema mea este ca am citit aceste legi si nicaieri nu scrie daca chiriasii sunt sau nu protejati. Mai mult decat atat exista o Lege a protectiei chiriasilor 40/1999 (de care nu am dat pe net decat in prezentari succinte) si care precizeaza cica faptul ca eu trebuie sa pastrez contracul primariei ca fiind scriptio in rem.
legea 1 am vazut ca face referire la alte doua aspecte (si va rog s aimi spuneti daca eu gresesc):
1. chiriasii d ebuna credinta care au cumparat casele pe 112 si unde imobilele NU se mai restituie
2. Chiriasii din casele retrocedate vor primi spatiu locativ de la Primarie.
Dar nu am gasit:
1. daca trebuie sa respect contractul incheiat de primarie pana la finele lui si la banii lui (ceea ce ar fi o prostie, cum sa imi dea 30 de lei pe luna?!?!?!?!)
2. daca ei trebuie sa plece indiferent daca Primaria le-a dat sau nu alta casa cu chirie.
Buna seara ! Si eu sunt intr-o situatie similara cu a D-lui Bogdanra si mi se pare ciudat ca ati spus ca se poate face o notificare de evacuare catre chiriasi apoi se poate merge cu un executor judecatoresc si sa se execute evacuarea . Nu trebuie cumva o hotarare judecatoreasca care sa stipuleze evacuarea ? Executorul in baza carui motiv executa chiriasii?
Legea 10/2001
f_karoly
Care este forma actuala in vigoare a legii 10/2001 ? legea a fost contestata la curtea constitutionala de catre presedintele romaniei nu demult, si de acea ma ... (vezi toată discuția)