avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Trecere frontiera cu minor
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Trecere frontiera cu minor

Nepotul meu vrea sa-si aduca sotia si copilul de 1 an si jumatate din Romania in Italia. Cu pasaportul a rezolva-o in urma cu o luna, dar mai trebuie ceva pentru trecerea frontierei, viza sau un act, ceva, iar el nu poate sa mai vina din cauza jobului. Cum se poate rezolva ?.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:12, 27 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca sunt ambii parini cu minorul nu e nicio problema.
Daca este doar unu atunci cel care nu poate merge sa se prezinte la un notar si sa dea o imputernicire celui ce vine ca sa poata trece minorul peste granita.
Multumesc pentru raspuns, dar am speciificat ca tatal minorului nu mai poate veni. Merge cu imputernicire de la un notar italian ?
Buna seara!

Imputernicere facuta de tata la un notariat in Italia, trimisa mamei care o va traduce si legaliza pentru a putea trece frontiera cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru copiii ai caror parinti sunt divortati lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Va rog s ama ajutati cu urmatoarea problema: exista doi parinti divortati care au doi copii in urma casatoriei. Primul copil are 18 ani, cel ... (vezi toată discuția)
Procura speciala.urgent! irina_iris_19 irina_iris_19 buna ziua.sora mea are un copil de 12 ani .e divortata.are hotarare definitiva si irevocabila.copilul e incredintat ei.poate sora mea sa-mi faca mie o procura ... (vezi toată discuția)
Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)