avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obținere certificat Bruxelles 2
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obținere certificat Bruxelles 2

M-am căsătorit și pe urmă divorțat în România. Fostul soț este stabilit în Spania de 20 de ani. Avem împreună un copil minor căruia nu i-am plătit niciodată pensia alimentară. Anul acesta am contactat un avocat spaniol în vederea rezolvării acestei probleme. Pentru înaintarea solicitării in instanță mi-au fost solicitate 2 acte adiționale pe lângă sentința de divorț, și anume: "Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială" și "Regulamentul (CE) nr. 4/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2008 privind competenta, legea aplicabilă, recunoasterea si executarea hotărârilor si cooperarea în materie de obligatii de întretinere". Am fost la Judecătoria unde a fost emisă sentința de divorț aceștia de declarând că nu de acolo se obțin aceste certificate ci de la starea civilă. La starea civilă au spus că de la Judecătoria de sector se obțin aceste certificate. Vă rog să mă îndrumați și lămuriți unde ar trebui solicitate aceste documente. Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in romania.certificat ... vacaru cornelia vacaru cornelia pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in Romania.Certificat casatorie transcris la primaria de domiciliu. (vezi toată discuția)
Divort sorella sorella Sora mea este stabilita in Spania impreuna cu sotul si cei doi copii minori. De curand au hotarat sa divorteze. Unul vrea ca divortul sa se desfasoare in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Alexandraaaa Alexandraaaa Stie cineva cam care sunt reglementarile la nivelul UE in ce priveste executarea silita? Multumesc (vezi toată discuția)