avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizația pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizația pentru cresterea copilului

Buna as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizația pentru cresterea copilului daca am fost asistent personal după o persoană cu dizabilitati timp de cinci ani acum as însărcinată si am 29 de săptămâni si am încetat contractul de munca la termen pot beneficia de indemnizație sau am încetat contractul prea repede
Care este data incetarii c.i.m. , respectiv data prezumata a nasterii ?
Pana an data de 22 noiembrie ar trebui sa nasc contractul lam încetat în data de 12 septembrie când aveam 29 de săptămâni si 4 zile
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Persidaalexandra, utilizator
Daca s-a incetat raportul de munca , atunci cu ce articol?
Art.55 litera b
In acest caz nu puteti beneficia de somaj. Era o varianta sa intrati in somaj si apoi din somaj in CCC.

Perioada eligibila CCC: decembrie 2015 - noiembrie 2017

Daca in aceasta perioada aveti realizate timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, atunci veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca c.i.m. a incetat.

Alte discuții în legătură

Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata deea_seer deea_seer Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un rasuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata de la data 16.03.2015 pana la data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara - intrare în ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Iulia.Cosa Iulia.Cosa Buna ziua! Copilul s-a nascut pe 4 octombrie 2017 si eu nu mai lucrez de pe 18 octombrie 2016. Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)