avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un rasuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata de la data 16.03.2015 pana la data de 16.03.2017. Sunt insarcinata in 20 de saptamani data probabila a nasterii fiind 20.06.2017.Angajatorul nu vrea sa imi mai prelungeasca contractul. Asi dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de 85% pentru cresterea copilului daca din martie nu mai lucrez. Sau ce ar trebui sa fac dupa incetarea contractului.Momentan sunt in concediu de risc(iminenta de avort). Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
deea_seer, utilizator
Cel mai recent răspuns: deea_seer , utilizator 09:26, 31 Ianuarie 2017
Buna ziua.
Analizand situatia descrisa de dvs. si prevederile legale aplicabile, apreciez ca veti beneficia de indemnizatie de crestere a copilului chiar daca angajatorul nu va proceda la prelungirea contractului de munca.

Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură , supuse impozitului pe venit , beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară", scrie în varianta nouă a actului normativ.
Dupa incetarea c.i.m., aveti posibilitatea sa intrati in somaj.

Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe durata concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj se suspenda , urmand a se relua la incetarea fiecaruia dintre aceste doua concedii.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație copil Leea91 Leea91 Buna seara. Sunt gravida in 2 luni. Si astăzi am aflat că nu vor să îmi prelungească contractul de muncă. Ar trebui să nasc în iulie 2017.Doresc să ... (vezi toată discuția)
Cic și contractul de muncă pe perioadă determinată K. Melinda K. Melinda Bună ziua, Sunt însărcinată urmând să nasc cel mai probabil pe data de 19.06.2020, exact în data în care expiră contractul de muncă pe perioadă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere copil Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Daca o persoana are contract de asigurare la casa de pensii si nu a obtinut venit salarial in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului ... (vezi toată discuția)