avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna seara. Sunt gravida in 2 luni. Si astăzi am aflat că nu vor să îmi prelungească contractul de muncă. Ar trebui să nasc în iulie 2017.Doresc să stiu daca voi primi indemnizația având în vedere că am lucrat până în prezent 17 luni consecutive. Si nu stiu daca m-ar angaja cineva fiind gravidă. Doresc să stiu daca totuși aș putea să primesc indemnizația.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 9 Noiembrie 2016
Leea91 a scris:

.....Ar trebui să nasc în iulie 2017.Doresc să stiu daca voi primi indemnizația având în vedere că am lucrat până în prezent 17 luni consecutive. ...... Doresc să stiu daca totuși aș putea să primesc indemnizația.

Perioada eligibila pentru CCC : august 2015 - iulie 2017

In acesta perioada trebuie sa aveti cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010. (de exemplu, ati beneficiat de indemnizatia de somaj, pensie de invaliditate, concedii medicale, concediu pentru cresterea copilului , concediu fără plată pentru creşterea copilului etc.)
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Eu am lucrat din iunie 2015 până acum.Contractul prezent se termina pe data de 11.11.2016 si nu doresc sa prelungească contractul pe nedeterminat din păcate. Si nu stiu cine m-ar angaja fiind deja gravidă în 2luni.
In acest caz, puteti intra in somaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

Cererea pentru acordarea CCC - daca nasterea are loc in perioada de somaj - se va depune la AJOFM, iar actele pentru indemnizatie le depuneti la Primaria in raza careia domiciliati sau aveti resedinta.

Perioada in care beneficiati de somaj se ia in considerare la stabilirea celor 12 luni eligibile pentru indemnizatia CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ionelaignat.82 Ionelaignat.82 Dacă am intrerupere de două luni în ultimii ani. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil LambruCristiana LambruCristiana Buna ziua! In prezent sunt angajata cu c.m.i. pe 4 ore timp de 3 luni. Mi l-au prelungit inca 3 luni. Acest c.m.i va expira in 27.05.2017.Acum in ianuarie dupa ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)