avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar

Buna ziua.
Urmeaza sa cumpar un apartament printr-un credit ipotecar. I-am dat vinzatorului un avans, 1000 euro. In precontract am stabilit ca daca vinzatorul se razgindeste, imi va inapoia dublul avansului. Dupa semnarea precontractului, vinzatorul doreste mai multi bani decit am stabilit in precontract. Am pus data limita de incheiere a contractului de vinzare 25 decembrie. Cel mai probabil, creditul ne va fi aprobat in ultima saptamina din octombrie (estimarea ofiterului de credite). Am inteles ca banca ne da 30 de zile sa semnam contractul de vinzare pentru a vira banii in contul meu (cumparator). Asta inseamna ca avem termen de la banca pina la sfirsitul lunii noiembrie sa semnam contractul de vinzare.
Intrebarea mea este, vinzatorul poate sa astepte sa treaca acest termen (sa refuze sa vina sa semneze contractul in fata notarului pina la sfirsitul lunii noiembrie) si apoi sa ceara semnarea contractului dupa ce stie ca banca nu ne mai da banii, fara sa incalce data limita de 25 decembrie?
Motivul pentru care ar face asta ar fi sa nu fie nevoit sa ne plateasca dublul avansului, asa cum am stabilit in precontract.

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare-cumparare. liviu f liviu f Situatie concreta : - sint vinzator; - precontractul incheiat cu posibilul cumparator a expirat la 01.01.2018; - de la semnare si pina la expirare am primit ... (vezi toată discuția)
Anvans cumparare imobil Tenrom Tenrom buna ziua! vreau sa cumpar un ap.in valoare de 40mii euro, prin credit ipotecar. am o parte din bani,iar restul fac imprumut de la banca prin acest ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)