avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omologare Rar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omologare Rar

Buna seara,
Doresc sa cumpar o masina la mana a doua modelul nissan 200sx 1992. Masina a fost adusa in romania acum 4 -ani si omologata cu motorul original de 1.8l ca18det , dupa 2 ani de functionare motorul a crapat asa ca detinatorul a schimbat motorul cu unul de 2l sr20det importat din japonia si montat de catre un service autorizat. Motorul schimbat este tot de pe modelul nissan 200sx insa editia mai noua din 1995 sau 96 . Motorul este nemodificat ca din fabrica. Intrebarea mea este , daca ma duc la rar mi-l poate omologa sau nu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 12 Octombrie 2017
RAR opereaza astfel de omologari de inlocuire motor
Daca detineti documente provenienta motor,document instalare motor in service autorizat,daca noxele sunt in limitele legale RAR urmeaza sa pansoneze motorul,sa elibereze certificatul de autenticitate,sa completeze in evidenta proprie si in CIV modificarea operata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea unui motor cu altul Danipas Danipas Daca schimb un motor de opel frontera dizel din anul 1992 cu alt motor de aceiasi capacitate dar din anul1993 trebuie da fac omologare la rar? (vezi toată discuția)
Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)