avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZ AL POLITISTILOR PRIVIND MASURA CONTROLULUI ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZ AL POLITISTILOR PRIVIND MASURA CONTROLULUI JUDICIAR (?)

O cunostinta de familie se afla sub control judiciar pentru infractiunea de evaziune fiscala. Politia care il supravegheaza a stabilit urmatorul program: de 2 ori pe saptamana se prezinta la sectie, iar de 3 ori pe saptamana vine un politist la domiciliu sa il verifice. In ordonanta de stabilire a controlului judiciar nu se spune nimic despre obligativitatea de a fi la domiciliu de 3 ori pe saptamana, la anumite ore, pentru a primi vizita politistilor, in conditiile in care respectiva persoana are un loc de munca stabil intr-o localitate invecinata, plecand dimineata devreme si ajungand acasa seara tarziu.
obligatiile stabilite sunt sa se prezinte la..., la..., sa nu detina arme si sa nu paraseasca tara.
Va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit astfel de situatii sau este un abuz ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 04:37, 16 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU vad sa fie un abuz, poate este dar eu nu-l vad. Persoana poate sa faca o petitie catre serviciul de supraveghere si sa explice cand este cand nu este acasa, unde munceste, eventual poate fi verificat la locul de munca, si asa mai departe pentru ca la stabilirea programului de supraveghere oricum trebuia sa se tine cont de toate aspectele vietii celui supravegheat.
Da, daca are avocat angajat ar fi bine sa depună avocatul o precizare cu programul de lucru si deplasările.
Dacă are motive avocatul poate sa ceara si anumite lucruri si sa motiveze de ce cere.

Mie personal imi pare abuziv însăși modul in care se aplica controlul judiciar în sine.
Se cam da aiurea cel mai adesea...

Am avut chiar o situație în care au vrut arestare dar au inteles ca nu va merge si apoi mi-au spus că nu vor da nici control judiciar...desi vroiau si sunt ei de treaba.
Dădeau sigur control judiciar daca aveau cum...ca asa se cam face...
Situațiile sunt mai multe de acest fel dar asta ca sunt ei amabili sau asa ceva...
În fine...nu aveau absolut nici un motiv sa fie amabili...
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de prezentare la politie - control judiciar - MiroslavVasilescu MiroslavVasilescu Buna seara, Cum vi se pare un program de prezentare la politie de 3 ori pe saptamana timp de 60 de zile? Exista vreo lege in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Arest la domiciliu problema Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am o problema cu polițiștii care ma supraveghează la arestul domiciliar. Din anumite motive personale un anumit polițist ma verifica la ... (vezi toată discuția)
Mă aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. zilele de prezență la secția de poliție pentru a semna sunt luni, miercuri și vineri, pot semna și în altă localitate? Alex576 Alex576 Buna ziua! Ma aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. Cunosc obligatiile ce-mi revin si drepturile ce mi se restrictioneaza. Zilele de prezenta la ... (vezi toată discuția)