avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sancțiuni se aplică dacă au fost lovite ușor 2 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sancțiuni se aplică dacă au fost lovite ușor 2 persoane pe trecerea de pietoni cu laterala mașinii?

Soferul se afla intr o deplasare usoara, pe trecerea de pieton a acrosat o persoana cu oglinda si foarte putin cu aripa laterala a masinii, persoana cazand iar cea de a doua dezechilibranduse si canzand si ea. Salvarea a constatat ca persoanele nu au vatamari corporale de nici un fel dar la solicitarea lor au fost trasportate la spital pt investigatii suplimentare. Am rugamintea sa ma informati cu privire la situatia de mai sus, insemnand ce sanctiuni i se pot aplica soferului si daca este cazul de proces si daca are posobilitatea de a beneficia de un avocat din oficiu (deoarece nu are venituri si nu si poate permite). Multumesc, astept cu interes raspunsul dvs!
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: MGS8 , utilizator 09:26, 13 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soferul a ramas la locul accidentului pana la sosire echipajului de politie? banuiesc ca a fost anuntata politia.
Da, politia a fost anuntata atat de sofer cat si de trecatori/martori, a ramas la locul accidentului, a fost cooperant pe tot intregul parcurs al masuratorilor, nu a consumat nici un fel de substante sau alcool.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca persoanele vatamate nu au niciuna din consecintele de la art. 194 c.p. retinute in CML, se va dispune clasarea. Clasarea se dispune si daca persoanele vatamate nu depun plangere prealabila.
Daca se dispune clasarea, pentru despagubiri se pot adresa instantei civile.
Despagubirile le plateste asiguratorul.
ART. 194 c.p.
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
..............................................
Am inteles, va multumesc din suflet pt. raspuns, momentan asteptam desfasurarea evenimentelor (avand in vedere ca accidentul a avut loc in aceasta dimineata) este prematur sa stim raspunsul medicilor sau autoritatilor in acest sens. Deabia a dat declaratia la politie unde i a fost retinut permisul dar i s a dat o dovada cu termen "nelimitat" de conducere pana la solutionarea cazului. Partea rea este ca aceste doua persoane care au fost lovite, sunt de nationalitate "gipsy" si femei de moravuri usoare, iar politisiti i au recomandat soferului sa pastreze distanta fata de ele si fam lor, datorita faptului ca sunt cunoscute de comunitate ca facatoare de astfel de gesturi pentru a obtine foloase. In speranta ca se va solutiona just aceasta situatie, va multumesc inca o data pt sfat si promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem noi - victima accident rutier Demko ioana Demko ioana Fetita mea a fost lovita de o masina in parcare si are ruptura de tibie si peroneu 1\\3. De la medicul legist a primit 65-70 de zile de ingtijire medicale.Ce ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa dio2016 dio2016 Buna seara O persoana care in urma unui accident de circulatie s-a considerat victima in ce termen are dreptul sa faca plangere pentru vatamare ... (vezi toată discuția)