buna ziua, in urma cu ceva timp(2)ani am fost prin de rutiera conducand masina cu cat de permis A, sa facut dosar. sentina, cu suspendare si o amenda de vreo 500 lei, 60 de zile in folosul comunitati, si 2 ani sub supraveghere,si interdictie de a parasi tara, la scurt timp am dat de permis cat B, spre ne norocul meu am avut neplacera de a fi prins iar... cu masina care era in curs de inmatriculare dar avea (nr rosi si expirate) e o poveste lunga.. sa facut dosar,, si sentinta finala, dupa cele doua dosare,,, 1an si 20 de zile cu suspendare inaca un an sub supraveghere 100 de platit chltuieli judiciare'" la care sa ridicat interdictia de a parasi tara dar trebuie sa urmz un curs de reabilitare'" asta ar fi raspunsul primit(Tip solutie: desfinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea
Solutia pe scurt: dec. pen. 880/A Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Desfiinţează în parte sentinţa penală 203 din 27.01.2017 pronunţată de Judecătoria Galaţi şi în rejudecare. Dispune anularea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 10 luni închisoare aplicată inculpatului C.. T... , prin sentinţa penală 909 din 10.05.2016 a Judecătoriei Galaţi definitivă prin decizia penală 829 din 09.09.2016 a Judecătoriei Galaţi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Coroi Traian împotriva sentinţei penale 203 din 27.01.2017 pronunţată de Judecătoria Galaţi. In baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21.09.2017.
Document: Hotarâre 880/2017 21.09.2017),,,,
dupa toate astea am o nelamurie,,
Se anuleaza permisul sau nu?
Fiind condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 334 alin. 1 Cod penal (două infracțiuni) și art 335 alin. 2 Cod penal, permisul se anulează.
Articolul 114 din OUG 195/2002 (1)Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație; b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;
c) abrogată;
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.
e) permisul de conducere a fost obținut cu încălcarea normelor legale, situație constatată de instanța competentă.
f) permisul de conducere a fost obținut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(2) Permisul de conducere se anulează și în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabilește prin regulament.
Permis
violyd
buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca daca dupa intocmirea unui dosar penal pentru conducere permis suspendat se mai adauga ceva la pedeapsa de 90 zile pe ... (vezi toată discuția)
Permis anulat
Nina chirita
Am condus cu permis suspentat si acum dopa 2 ani misa anulat e normal pentru depasire de viteza mi sa intamplat asa poate cineva sami dea un raspuns va ... (vezi toată discuția)