avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna seara!
As vrea sa stiu daca 1 an de concediu fara plata, in invatamant, este considerat intrerupere de activitate. Secretara scolii mi-a spus ca este considerat intrerupere si , de aceea, nu pot beneficia de sporul de fidelitate. Mentionez ca lucrez in invatamant din anul 1998, iar concediu fara plata am avut in anul scolar 2003-2004.
Stiam ca anul de concediu fara plata nu se ia in considerare la vechime, dar nu stiu daca intrerupe si vechimea pt. acordarea sporului de fidelitate.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:09, 6 Octombrie 2009
Da, poate fi considerat intrerupere de activitate intrucat pe aceasta perioada c.i.m. este suspendat, ceea ce inseamna suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
Trebuie vazut in contractul colectiv de munca in ce conditii se da acest spor de fidelitate si daca o astfel de intrerupere il afecteaza. In fond, tu nu ai plecat din invatamant...
De obicei la acordarea sporului de fidelitate calculul pentru acordarea % corespunzator are la baza vechimea neantrerupta in sistem.

Vedeti in CCM din invatamant o precizare expresa a acestei situatii.
Principial, CFS afecteaza sporul de fidelitate.
Intr-un CCM din invatamant am gasit o precizare si anume :

"Personalul didactic cu o vechime neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani beneficiază de un spor de stabilitate de 15% din salariul de bază "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)
Vechime neîntreruptã în aceeaºi unitate în perioada concediului fãrã platã khartumin khartumin Bună ziua, Sunt angajat într-o Universitate începând cu 25.05.1998. În acest timp, am schimbat funcţia prin concurs de 5 ori (laborant, informatician ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)