avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda deranjarea linistii publice

Buna, locuiesc legal intr-un imobil inchiriat, si vecinul de sub mine este mai mult decat problematic, batandu-mi noaptea in calorifer pentru orice de la film/serial si conversatii in casa pana la folosirea unui surubelnite (nu glumesc).
In ultima vreme i s-a subtiat obrazul domnului vecin, si incepe sa ma ameninte cu politia. Stiind ca nu intrec in vreun fel limitele bunului simt, ce ar trebui sa fac in caz ca acesta suna la politie?
Cine trebuie sa dovedeasca galagia, el, politistii, sau trebuie sa dovedesc eu lipsa galagiei?

Mentionez ca locuieste cu cineva(sotia, cred), iar eu singur dar au mai auzit si musafiri de-ai mei cum ar fi tata ce face vecinul (inclusiv striga pe geam la mine)... Sa fie, oare, de ajuns sotia dansului ca si martor in cazul unei astfel de probleme?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:22, 15 Octombrie 2017
Gasiti aici legislatia privind respectarea ordinii si linistii publice:
www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art. 2 pct. 26)
Planseul de la apartamentul dvs. si tavanul de la apartamentul vecinului sunt prost izolate/ neizolate daca cel mai mic zgomot il deranjeaza pe vecinul dvs.
Este bine sa analizati cat de tare este dat televizorul la dvs. in apartament si cat de tare se discuta. Din senin este greu de crezut ca vecinul face scandal, dar nu imposibil.
O prima masura ar putea fi sa aveti covoare pe jos in apartament si sa reduceti volumul televizorului/ radioului, sa vorbiti mai incet, etc. Este mai greu de antifonat planseul apartamentului dvs.
Vecinul poate chema politia care sa constate zgomotele produse la dvs. in apartament. Dovada galagiei este greu de probat, daca nu se recurge la aparatura specifica - sonometru si nu se emite buletin de determinare noxa-zgomot.
Am pus covor peste parchet(desi e de prost gust) si sonorul e tot timpul in limitele bunului simt, cat sa aud eu din pat, nu mai mult. Conversatiile pe care le am cand vorbesc sunt la un nivel normal, si singura solutie e sa "razbesc" cu autoritatile, caci cu vecinii nu am sanse, si am inteles ca a facut la fel cu toti chiriasii dinaintea mea fara exceptie.
Daca vine politia, dumnealor trebuie sa auda galagie sau pot sa ii creada pe cuvant pe vecini?
Sunt situatii in care vecinii fie datorita varstei,sau a afectiunilor prezinta un grad accentuat de sporire a simtului auditiv si percep zgomotele la valoare modificata majorata fata de realitate
in speta dv,reclamantul are obligatia sa probeze acuzele
Daca este cunoscut cu aceste tare,daca la momentul controlului politioa nu confirma sesizarea,nu veti fi sanctionat de catre autoritati
Ramane sa vedeti care este in final mai tare dv sau vecinul,cine renunta primul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sub noi avem un cuplu ce tind sa cred ca sunt invidiosi ... AlexH3 AlexH3 Buna ziua, sub noi avem un cuplu ce tind sa cred ca sunt invidiosi ca avem copil, ne au facut plangere la politie pentru ca face prea multa galagie copilul, si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii trestie trestie am si eu o intrebare: vecinii desfasoara activitati economice in apartament (ceva legat de tipografie) si fac galagie toata noaptea. problema este ca nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,ma aflu in urmatoarea situatie:locuim într-un ... Amena33 Amena33 Buna dimineata,ma aflu in urmatoarea situatie:locuim într-un duplex de 2 etaje,la etaj locum noi si la parter alta familie,noi avem si o fetita de 4 ani,am ... (vezi toată discuția)