avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada de preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada de preaviz.

Buna seara,
In perioada de preaviz data de angajator, pot cere concediu pentru cresterea copilului? Sotia nu lucreaza, eu indeplinesc conditiile. As mai dori sa stiu daca pot suspenda preavizul pana la nastere ( sunt bolnav real si pot obtine concediul medical) adica 2 luni si apoi sa cer sa imi cresc copilul?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:43, 6 Octombrie 2009
Codul Muncii are urnmatoarele prevederi legale :

Art 73(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).

Art. 50.Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;
c) carantină;

Art. 51. (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
b) concediu paternal;
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
CMedical suspenda preavizul conf.art. 73 alin 3 Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul sa prelungeasca preavizul? buia buia doresc sa stiu daca este posibil ca angajatorul sa prelungeasca preavizul (15 zile lucratoare). In lege am vazut conditiile in care angajatul poate prelungi ... (vezi toată discuția)
Concediere daniela.ilea daniela.ilea Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical? (vezi toată discuția)
Suspendare cim laura gaga laura gaga Im momentul de fata sunt in CCC (copilul are 1 an si 8 luni), dar doresc sa reincep activitatea in 2 saptamani. In cadrul societatii au loc restructurari... As ... (vezi toată discuția)