avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume persoana transgender
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume persoana transgender

Buna ziua, sunt o persoana transgender male-to-female si doresc sa imi schimb prenumele legal din cel actual masculin romanesc, intr-unul feminin, sau unisex (utilizat si pentru femei si barbati) - Kayra - numele meu utilizat zi de zi si username in acest forum. Cum pot face acest lucru doar pe cale administrativa (fara schimbarea sexului in acte) avand in vedere ca am dovezi ca functionez in societate cu prenumele meu preferat (corespondente, cereri, email de lucru, fisa de pontaj, carduri de fidelitate, articole publicate in presa) ?

Am nevoie de aceasta schimbare a prenumelui in acte pentru a evita neplaceri in special la angajare (spre exemplu, in CV am trecut numele preferat cu initiala prenumelui legal si numele de familie legal).

Editat: mentionez ca am si diagnosticul standard de la psihiatru pentru asa-zisa "tulburare de identitate de gen", daca este necesar pentru schimbarea actelor...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kayra-nuray , utilizator 00:08, 1 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici: [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca adev. de la psihiatru e de bun augur, ci mai degraba ar fii declaratia unor prieteni din care sa rezulte ca in societate sunteti cunoscuta cu un alt prenume, acela de****. Inclin spre a va gasi un prenume unisex. Altfel veti fi trimisa in a va fi recunoscut sexul, procedura care se poate face doar la instanta.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator
Multumesc, Kayra este nume unisex turcesc, il folosesc de doi ani inclusiv in declaratii cu semnatura, corespondenta, carduri de fidelitate, pontajul firmei la care lucrez etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de sex în acte DanCristian199 DanCristian199 Dacă o persoana isi doreste schimbarea sexului în acte,de la masculin la feminin sau invers,având documente de la psiholog si psihiatru ca se identifica din ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui dupa sex altus altus Buna, am un amic care este diferit, hermafrodit. parintii lui la nastere au decis ca e fata si i-au pus nume de fata. toti il stiu ca fiind baiat, orice doctor ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume/schimbare sex alexalex2010 alexalex2010 Sufer de hermafrodism, asa m-am nascut, iar regimul comunist nu accepta un astfel de diagnostic, si in certificatul de nastere a fost inregistrat \"sex ... (vezi toată discuția)