avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Familie cu nou-nascut si un singur venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Familie cu nou-nascut si un singur venit

Buna seara.

Familia Ionescu este alcatuita, prin uniune consensuala, din doi parteneri din care au rezultat un copil.
Primesc alocatia de 200 lei pentru nou-nascut pana la varsta de 2 anisori a acestuia.
Sotul lucreaza cu contract de munca avand salariul minim pe economie de 1450 lei brut.
Acestia locuiesc impreuna, copilul este sugar si este alaptat la san.

Au fost informati dintr-o sursa "nesigura", din auzite, ca s-ar incadra la alocatia complementara pentru 1 copil in valoare de 50 lei.
Unde se pot adresa aceasta familie pentru un ajutor acordat de stat familiilor cu un singur venit?

Se pot incadra si la deducerea personala?
La ce alt ajutor se pot incadra si unde se pot adresa?

Astept raspunsuri, va rog.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Modificare cuantum alocatie de sustinere a familiei simonarosu90 simonarosu90 Am o intrebare pt cei care lucreaza in domeniu sau pentru cei care s-au mai confruntat cu astfel de situatii.Am un copil sub intretinere care beneficiaza atat ... (vezi toată discuția)
Mama dupa nasterea copilului,primeste ceva indemnizatie daca nu are cele 12 luni necesare? vasile73nechita vasile73nechita sotia mea nu mai lucreaza si nu sunt deocamdata sanse.Vrem sa stim daca beneficiaza de ceva drepturi in acest caz? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de alocatia de sustinere a familiei? ContSters167676 ContSters167676 Buna ziua, Suntem o familie formata din mama si un copil de 13 ani, deoarece sotul a decedat.u am un salariu de cca 900 lei si bonuri de masa iar pentru copil ... (vezi toată discuția)