avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - ANAF-ul nu îmi accepta contractul de comodat la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - ANAF-ul nu îmi accepta contractul de comodat la depunerea actelor. Care este argumentul legal cu care îi pot convinge?

Buna seara,

Sunt inregistrata recent ca PFA cu sediul profesional in Bucuresti, eu avand buletinul din alt oras, desi locuiesc in Bucuresti; am contract de comodat pt sediul profesional.

Pentru finalizarea inregistrarii stiu ca trebuie sa il inregistrez la ANAF, ei mi-au spus ca trebuie depusa declaratia 220. Am vrut sa o depun in Bucuresti (sector 4) dar nu mi-au acceptat contractul de comodat, spunand ca e facut pe PFA in loc de persoana fizica - desi l-am facut tocmai ca sa imi inregistrez PFA-ul si la Registrul Comertului nu am avut probleme.

Daca nu depun pana Marti voi primi amenda pentru neinregistrare la ANAF.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: georgiana neacsu , utilizator 13:19, 22 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de raspuns. Cei de la ANAF sectorul 4 au spus ca imi iau in considerare actele doar daca imi fac contract de comodat pe persoana fizica si completez declaratia 50.

Cum ii pot convinge de ce imi spuneti dumneavoastra, sa cer o audienta? Daca trimit actele prin posta si tot nu accepta? O sa incerc sa le arat textul OUG 44, sper sa functioneze.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
jester0, utilizator
eu am patit cam acelasi lucru la Cluj, Am mers la ghiseul vecin si actele au fost ca prin minune foarte bune. Ca peste tot, nu sunt toti functionarii bine pregatiti
Declaratia 050 se depune pentru ca domiciliul dvs difera de domiciliul pfa-ului, este un formular tip, pe care il primiti gratuit de la serviciul fiscal/administratia fiscala de care veti apartine. Model de contract de comodat gasiti pe internet, se face fara sa mergeti la un notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pt pfa danm123 danm123 Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional in Bucuresti iar adresa din buletin este din alt judet. Domicilul fiscal al PFA este in Bucuresti (am depus forma ... (vezi toată discuția)
Unde se depune declaratia 220 pentru pfa? ContSters87428 ContSters87428 Buna ziua, Tocmai mi-am inregistrat PFA la Registrul Comertului in judetul Dolj. Domiciliul este in Bals(Olt) dar stau cu chirie in Craiova(Dolj) si tot ... (vezi toată discuția)
Reguli fiscale pt.un cabinet de avocat carmenbn carmenbn 1.Un cabinet individual de avocat are sediul profesional in Ploiesti,la domiciliul avocatului titular,care e inscris in Baroul Prahova.Are cod fiscal si ... (vezi toată discuția)