avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte amendă pentru accident ușor fără victime. A ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte amendă pentru accident ușor fără victime. A procedat corect polițistul?

Buna ziua, am produs un accident soldat doar cu pagube materiale, am intrat cu masina intr-un gard. Am facut un proces verbal de mana cu proprietarul sa-i repar gardul.Apoi am dus masina in service si de acolo am fost indrumat sa declar accidentul la politie. Accidentul s-a produs vineri si eu am fost sambata sa declar accidentul la politie evident nu era nimeni, am sunat si dupa 2 ore am fost la domnu politai acasa si l-am adus la sectie sa declar accidentul. A facut declaratia (scrisa de el) si fara desen precum s-a produs accidentul si mi-a zis ca vine luni sa vada masina si imi va da si dovada de reparatie. Am asteptat sa vina luni si nu a venit, marti am sunat si nu mi-a raspuns nimeni.Abia miercuri dupa mai multe telefoane am luat legatura cu domnu politai si aceasi poveste l-am luat de acasa si l-am dus la sectie si am refacut declaratia pe propria raspundere (scrisa de mine) cu tot cu desen. Mi-a dat 6 puncte amenda deoarece am intrat in gard si apoi si dovada de reapratie. Apoi domnu politai mi-a zis ca va ajunge joi dimineata la service. Eu nu inteleg cat este de legal in legatura cu amenda. Va rog sa ma lamuriti si ce este de facut. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:17, 21 Octombrie 2017
Pentru ce anume ati fost sancționat? Tinand cont ca ati produs pagube tertilor modul cum a procedat polițistul pare corect. E adevărat că avea si posibilitatea să vă dea avertisment...
Mi-a dat amenda pentru ca am daramat gardul, pai daca eu m-am inteles cu proprietarul gardului sa-i fac gardul pentru ce am mai fost amendat?
În puf 195/2002 Nu exista amenda pentru daramat garduri. Nu va pot ajuta dacă nu specificați exact ce scrie in procesul verbal cu care ati fost sancționat.
Oricum trebuia sa va achitați de obligațiile ce le aveti prin distrugerile provocate. Acestea pot fi suportate de asiguratorul dvs la care aveti RCA ul. Aceste distrugeri au fost provocate prin săvârșirea unei contravenții pentru care ati fost sancționat. Dacă va achitati de datorii , prin intermediul asiguratorul sau nu, nu inseamna ca contravenția nu exista.
În OUG 195/2002 nu exista amenda pentru daramat garduri. Nu va pot ajuta dacă nu specificați exact ce scrie in procesul verbal cu care ati fost sancționat.
Oricum trebuia sa va achitați de obligațiile ce le aveti prin distrugerile provocate. Acestea pot fi suportate de asiguratorul dvs la care aveti RCA ul. Aceste distrugeri au fost provocate prin săvârșirea unei contravenții pentru care ati fost sancționat. Dacă va achitati de datorii , prin intermediul asiguratorul sau nu, nu inseamna ca contravenția nu exista.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Nu inteleg exact la articol m-a bagat ca nu se vede bine, dar la mentiunile domnului politist scrie urmatoarele: conducatorul auto „x“ cu masina „z„ venind dinspre „x“ inspre „z“ am parasit partea carosabilului intrand in gardul socitatii comerciale „z“ mai mult de atat nu scrie nimic.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cornelpoprock cornelpoprock Buna seara, Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale. Conform procesului verbal al politiei, nu am fost vinovat. In ... (vezi toată discuția)