Buna ziua.Tatal meu a decedat (era asigurat),iar ajutorul de deces l am solicitat de la firma la care lucra,stiind ca sunt obligati prin lege.Acestia mi au raspuns ca nu il pot acorda ei deoarece nu au stipulat in contractul de munca si nu il pot deduce ulterior de la stat. Informandu ma eu stiu ca doar ajutorul de inmormantare se stipuleaza in contract. Asadar m au indrumat sa il cer de la primaria de unde era arondat. Intrebarea este cine are dreptate? Multumesc!!
De 2 saptamani am trimis documentele necesare la firma,insa nu am primit nr de inregistrare ci doar refuzul lor de a acorda ajutorul de deces. Ce pot face in cazul acesta?
Legea 263/2010
art. 144
Constituie contravenție următoarele fapte:
.....
h) neachitarea de către angajator, în condițiile stabilite de lege, a ajutorului de deces;
...
art. 146
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 144 și aplicarea sancțiunilor prevăzute la art. 145 se fac de către organele de control ale CNPP, prin casele teritoriale de pensii, de către ANAF și unitățile sale subordonate, precum și de organele de control ale caselor de pensii sectoriale.
Decedat
Marius1924
Buna ziua, vroiam sa va intreb: tatal meu era salariat la firma pantera guard, o firma de paza, iar problema se pune in felul urmator: tatal meu a decedat si ... (vezi toată discuția)