hotumattua a scris:
Sora, împreună cu colegele nu "au salvat viaţa" colegei, ci din contră, au pus-o în mare pericol. Ele trebuiau să anunţe diriginta, sau s-o ducă la cabinetul medical, nu să o ia razna prin parcuri.
Nici cu diriginta nu mi-e ruşine, după felul cum a reacţionat. Nu cred că va lua vreo măsură, fiindcă o anchetă ar scoate în evidenţă alte deficienţe, reproşabile ei şi şcolii.
In primul rand,nu am spus ca au salvat viata fetei pentru ca nu se stie ce se putea intampla daca pleca singura.
In al doilea rand, cabinetul medical al scolii a fost prima lor obtiune insa era INCHIS pentru ca are program pana la ora 16 si cum era trecut de ora 16 nu era absolut nimeni acolo( probabil se gandesc ca nu mai are nevoie niciun elev de cabinetul medical dupa ora respectiva).Fata a insistat sa nu anunte diriginta (de teama ca ii va suna parintii) si a spus ca va merge acasa,urmand ca apoi sa refuze sa mearga acasa pentru ca ii era teama de parinti ca vor observa starea ei.Fata nu are o relatie buna cu acestia...
Asa ca fetele nu s.au dus la diriginta pentru ca au respectat dorinta ei,cine suntem noi sa luam decizii pentru altcineva?
In al treilea rand, diriginta nu are o relatie apropiata cu elevii si din acest motiv ei nu au curajul sa apeleze la ea si s-a vazut prin atitudinea si reactia pe care a avut-o la cele intamplate.
Consider ca dirigintele unei clase trebuie sa incerce sa discute cu elevii si sa le dea sfaturi.Aceasta diriginta nu s.a gandit nicio secunda la situatia fetei sau la faptul ca aceasta putea sa.si piarda viata (acum este internata) iar diriginta continua sa le reproseze elevilor faptul ca au "chiulit" si sa le spuna ca vor avea notele scazute la purtare.Nu ar trebui sa se intereseze ce s-a intamplat si cum sa o ajute?
Aproape toti elevii din liceu rad de ea si o numesc "drogatã" cand ea de fapt a luat antidepresive.Oare fata aceasta va mai putea sa se intoarca la scoala si sa suporte abuzurile celorlalti elevi?
Urac sa spun asta dar sunt sigura ca fata va avea mult de suferit cand se va intoarce la scoala si toti vor rade de ea...in cele din urma,neavand pe cineva care sa o sprijine si sa o ajute sa treaca peste,va lua o decizie gresita iar diriginta va incerca sa pastreze prestigiul liceului sau iubit.