Melinda Andrea a scris:
Acuma când s-a încheiat semestru, și mi-a adus fata carnetul, am avut marea surpriză să văd că i-a fost scăzută nota la purtare la 8. Este ceva normal să se scadă nota la purtare fără nici un avertisment(nici scris nici verbal)ptr ceva petrecut în timpul liber și în afara școlii ?
Nu, nu este normal dacă a fost doar atât cât spuneți dumneavoastră. Este chiar anormal să fie tratată așa când de fapt este victimă, având în vedere vârsta ei plus că bănuiesc că nu i-a fost ușor să suporte comportamentul celor din jur.
Sunteți sigură că nu sunt alte motive (de exemplu absențe)?
Dumneavoastră ziceți că ați luat măsurile necesare, ce măsuri? Ați vorbit cu diriginții băieților sau cu părinții lor?
Contestați cât mai repede nota în numele fetei - are sub 14 ani, dumneavoastră trebuie s-o faceți - conf. art. 29 din Statutul elevului:
[ link extern ]
De asemenea, cereți să vi se pună la dispoziție documentul care a stat la baza acestei decizii (referatul prin care diriginta a propus scăderea notei la purtare sau decizia Consiliului clasei, cred că acestea sunt) ca să vedeți motivul pentru care a propus scăderea, și menționați că o să vă adresați Inspectoratului Școlar Județean.