Se da urmatoarea situatie. Casa pe care vreau sa o cumpar a fost construita in 1980. Pe vremea aceea avea 2 incaperi (o bucatarie si o camera). In ultimii 7-8 ani casa a fost extinsa si s-au construit inca o incapere mai mare plus mansarda, unde sunt 3 dormitoare, un hol si o baie. In curte a mai fost construita o anexa anul trecut. Acum, am solicitat actele proprietarului, pe care il consider de buna credinta, insa nu ma pricep si vreau sa cer parerea celor din domeniu. In actele primite, peste tot apare faptul ca locuinta, asa cum arata ea astazi, a fost construita in 1980, ceea ce in realitate nu este asa. Inteleg ca proprietarul a vrut sa evite plata unor taxe, impozite, batai de cap, si cumva a facut sa apara in CF faptul ca mansarda si celelalte lucruri au fost facute tot in 1980.
Acum eu, ca si posibil cumparator, ce ar trebui sa fac? In primul rand, ma gandesc ca daca, din diverse motive as vrea sa vand casa peste 10 ani, actele vor arata ca ea a fost construita in 1980 si asta ii va scadea mult pretul de vanzare. Inafara de asta, sa zicem ca totusi nu as intentiona sa o vand (cu toate ca nu se stie niciodata), la ce altceva ar trebui sa fiu atent? De exemplu, doua incaperi de la mansara, un dormitor si o baie nu sunt finalizate, ele ar trebui sa fie totusi intabulate ca sa nu am surprize? Sau ce ar trebui sa fac in legatura cu ele?
Repet, consider vanzatorul de buna credinta, insa vreau in acelasi timp sa stiu sigur si eu ce am de facut.
Orice sfat este bine-venit.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns:
bluesky_c3 , utilizator
09:47, 26 Octombrie 2017