avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dosar penal al parintelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dosar penal al parintelui

Salut, am o problema mare. Deci unul din membri familiei, parinte, s-ar putea sa aiba dosar penal/puscarie, nu stiu daca dosarul penal include si puscaria. Intrebarea e cum ma va afect asta pe mine ca copil in viata? Din cate stiu sunt locuri unde nu te poti angaja daca rudele apropiate au dosar penal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 22:18, 21 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând ar trebui să cunoașteți faptul că răspunderea penală este personală. Pentru acest motiv nu ar trebui ca existența unui dosar penal, indiferent de finalitatea lui, să se răsfrângă asupra altor membrii ai familiei. Apoi, chiar dacă părintele ar suferi o condamnare, la un moment dat el va putea fi reabilitat. Poate că există încă o mentalitate de tipul acela, că, tata sau mama ar fi infractor și , drept urmare, oamenii ( în cazul dvs. un potențial angajator), pun etichete. Ar trebui să conteze, eventual, dacă pentru locul de muncă respectiv se solicită, ca acel angajat să aibă cazierul curat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Amenda penala razvannell razvannell in cat timp trebuie platita amenda penala ?daca o platesc in iulie august ce se poate intampla?mi-a venit de plata 500 lei pt furt calificat. (vezi toată discuția)
Sex între minori Andutzu0200 Andutzu0200 Buna ziua(sunt un baiat cu varsta de 13 ani)si prietena mea are tot 13 ani,ar fi in regula,din punct de vedere legal sa intretinem relati sexuale,daca ati ... (vezi toată discuția)