Buna seara. Pe 4 septembrie mi s au terminat cele 126 de zile de pre/post natal,si mi am depus dosarul pt indemnizatie cc. Deci in octombrie am luat pe septembrie (prima luna).
Cand trb sa ma intorc la munca,peste 2 ani pe 4 septembrie,sau cand implineste copilul 2 ani (iunie)? Multumesc
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci dvs. veti putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Revenirea la munca facandu-se in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
Revenirea la munca facandu-se in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni.
Multumesc frumos. Deci,copilul meu pe 13 iunie, împlinește 2 ani. Trebuie sa mi dau demisia in acea zi? (Nu revin la munca,si sotul nu are carte de munca,dar vreau sa demisionez,pt nu a fii concediata pt absența nemotivată,si nu știam exact cand trb sa mi dau demisia). Am sa mi o dau pe 13 iunie,ziua in care copilul implineste 2 ani. Si indemnizația automat se va opri,si ea,nu?
Pentru data de 13.06. veti primi indemnizatia pentru CCC...... . incepand cu data de 14.06. puteti solicita incetarea c.i.m.
OUG 111/2010
art. 16 (1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
....