sotul meu, in timpul cat era angajat, a fost luat in armata"lunga"! aceasta perioada se considera vechime in munca daca iese la pensie anticipata partiala??
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) - c) si g) .
Articolul 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.
multumesc!poate ca se va lucra si pentru "ajustarea' acestui articol , ca nu mi se pare logic ca, atunci cand sunt concentrat din productie, sa nu se ia in considerare ca vechime la pensie anticipata partiala, ci numai la pensie pentru limita de varsta!l!ma rog...ale legilor aberatii!
Pensie anticipata
lorena5
as vrea sa va intreb daca tatal meu poate iesi la pensia anticipata in conditiile in care are varsta de 57 de ani,si 39 de ani vechime in munca.va multumesc (vezi toată discuția)