avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demnitar demis din functie beneficiaza de paternitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demnitar demis din functie beneficiaza de paternitate?

Buna ziua
As dori va rog sa-mi raspundeti daca un demnitar care este demis din functie beneficiaza de concediul paternal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 24 Octombrie 2017
Va referiti la concediul paternal acordat in baza Legii 210/1999 sau la concediul pentru cresterea copilului ?
la concediul pentru cresterea copilului nou nascut in varsta de pana la 2 ani
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca /de serviciu activ sau de un anumit articol cu care a incetat acestea.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru concediu paternal ioana023 ioana023 Daca as avea 11 luni contribuite din cele 12 luni pot beneficia de concediu paternal ? (vezi toată discuția)
Indemnizația ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Eu as dori sa intru in concediu paternal,îndeplinesc toate conditiile,dar seful meu zice ca trebuie sa îmi semnez demisia credeti ca ma afecteaza daca fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lawyer13 lawyer13 Buna As dori sa stiu daca in cazul in care copilul este nascut in afara romaniei si unul din parinti este angajat cu forme legale in Romania , are dreptul la ... (vezi toată discuția)