Buna ziua.Ma numesc Akarca Sanda.Locuiesc in Turcia.Am doi copii minori cu cetatenie romana si turca.Nu primesc alocatie de la statul roman.Nu primesc nici de la statul turc.In Turcia,copiii nu primesc alocatie.Am fost sa aplic pentru alocatie,in Romania,la primaria de care apartin.O doamna aroganta,mi a raspuns sec ca nu benficiem pentru ca nu locuim in Romania.Se intampla acum 4 ani,cand copilul cel mare avea varsta de un an.Azi am aflat ca toti copiii au dreptul la alocatie,indiferent unde locuiesc.Precizez,inca o data,copiii mei nu beneficiaza de nicio forma de venit,aici,in Turcia.Ce pot sa fac ? Consider ca e dreptul lor.Va multumesc. Cu respect,Sanda Akarca.
Cererile pentru stabilirea alocaţiei de stat pentru copii şi actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestui drept se depun şi se înregistrează la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti, pe a cărei/cărui/căror rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa, după caz, reprezentanţii legali ai copiilor.