avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal

pot contesta in instanta si ce sanse de castig am,un proces verbal incheiat in 13 .10. 2017,primit prin posta la domiciliu in data 24.10.2017,referitor la depasirea vitezei legale in localitatea Strei,respectiv 74 km/ora?Mentonez ca in ziua respectiva pe tot traseul parcurs Deva-Petrosani nu am vazut si nu am fost oprit de nici un echipaj de politie.Eu am mari semne de intrebare daca respectivul aparat radar era amplasat in localitate sau in afara localitatii,sau poate era amplasat undeva unde este semnalizat si permiasa circulatia cu 70 km/ora.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:46, 25 Octombrie 2017
Sunteti in termenul legal de depunere a plangerii
Taxe timbru 20 lei și veti putea viziona in instanta înregistrarea radar.
. Nu vi s-a solicitat să precizați cine era șoferul la data respectivă?
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Buna seara,
ATENTIE, solicitati prezentarea probei filmate.
Solicitati sa se arate unde exact (la km ...+... ) a avut loc acel incident.
Doar un PV nu constituie proba.
Invocati Anghel versus Romania de la CEDO!
Prin natura contraventiei respective aceasta poate fi demonstrată doar cu un mijloc tehnic certificat si omologat si nu prin simțurile politistului. In acest caz înregistrarea radarului este obligatorie.
.
Bolat Cristian a scris:

pot contesta in instanta si ce sanse de castig am,un proces verbal incheiat in 13 .10. 2017,primit prin posta la domiciliu in data 24.10.2017,referitor la depasirea vitezei legale in localitatea Strei,respectiv 74 km/ora?Mentonez ca in ziua respectiva pe tot traseul parcurs Deva-Petrosani nu am vazut si nu am fost oprit de nici un echipaj de politie.Eu am mari semne de intrebare daca respectivul aparat radar era amplasat in localitate sau in afara localitatii,sau poate era amplasat undeva unde este semnalizat si permiasa circulatia cu 70 km/ora.

Ca sa se incheie un PV de contraventie trebuie sa fie identificat autorul faptei. Radarul nu inregistreaza decit numarul masinii. Cum a fost completat acel PV, din moment ce nu ati fost oprit in trafic ? De unde stie politia cine a condus masina in acel moment ? .Studiati OG2/2001 comparativ cu modul in care este completat acel PV .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv viteza GabyDruga GabyDruga As dori sa fac o contestatie la un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza. In fapt ag constatator mi-a comunicat viteza ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)