avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pensie - Stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pensie - Stagiu de cotizare

Buna ziua!
Doresc sa-i calculez tatalui meu varsta de pensionare si stagiul de cotizare si am o mica nelamurire, daca se poate sa ma ajutati.
Data nasterii - iunie 1955
Serviciu militar cu o vechime efectiva de 13 ani 6 luni
Vechime cumulata conform art. 25 - 19 ani
Vechime in sistemul public de pensii - 21 ani 1 luna
Am inteles ca din cauza serviciului militar se poate pensiona mai devreme de varsta standard de 65 ani, la varsta de 60 ani ( sau 58?). Deci varsta o are deja.
In cazul calculului stagiului complet de cotizare de 35 ani as dori sa stiu daca se aduna 21 ani 1 luna cu 13 ani 6 luni sau cu 19 ani. In prima varianta i-ar mai trebui 5 luni, in a doua ar putea sa-si depuna dosarul. Cum e corect?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)