avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Detectiv particular licentiat intr-o tara in UE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Detectiv particular licentiat intr-o tara in UE desfasoara activitate in Romania

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea speta.

Sunt detectiv particular angajat la o firma dintr-o alta tara din Uniunea Europeana si as avea mai multe cazuri/clienti pe teritoriul Romaniei.

Legea 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, republicata 2014 spune asa:

Art. 7
(5) Cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European care au calitatea de detectiv particular pot desfasura activitatile specifice acestei profesii pe teritoriul Romaniei, in conditiile prezentei legi, exclusiv in baza unei delegatii emise de societatea pe care o reprezinta, in vederea solutionarii cazului ce face necesara prezenta acestora in Romania. Cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European fac dovada calitatii de detectiv particular cu actul care atesta in mod valabil aceasta calitate in statul de origine sau de provenienta.
(6) Detectivii prevazuti la alin. (5) au obligatia ca inaintea desfasurarii oricaror activitati specifice si la incetarea acestora sa instiinteze organul de politie competent teritorial.

Intrebarea mea este, pot desfasura activitatea de detectiv particular cu licenta din statul in care am legitimatia pe teritoriul Romaniei ?

Alte discuții în legătură

Licenta pentru detectiv particular! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Am o intrebare de adresat! Care sunt procedurile pentru a obtina autorizatie de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sa ai studii ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a oferi consultanta juridica de catre un cetatean strain Oana_Stirbulescu Oana_Stirbulescu Buna Ziua, Am urmatoarea situatie: Cetatean italian, PFA, avocat, cu cabinet de avocatura deschis in Italia, doreste sa ofere consultanta juridica pe ... (vezi toată discuția)
Firma detectivi NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este ... (vezi toată discuția)