avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. De unde putem obține o copie?

Buna ziua,

Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o forma sa ne puna la dispozitie aceste documente ) .
Am incercat la primaria de sector sa obtinem o copie a cartii imobilului, dar raspunsul a fost unul negativ,
Rog indrumare catre o procedura sau institutia care ar putea detine o copie a cartii imobilului.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:17, 2 Noiembrie 2017
Bucuresti /sector 6
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartea tehnica a imobilului se intocmeste in patru exemplare, astfel:
- un exemplar la proiectant;
- un exemplar la constructor;
- un exemplar la prim[rie;
- un exemplar la as. prop.;
De obicei exemplarul as. prop. se depune la primarie, urmand ca as. prop. sa o primeasca de acolo.
Ca un element de comparatie blocul meu, construit in 1974, a primit CT a blocului, mult dupa actiunea Revolutia ramana din 1989 - cand de fapt ne-au chemat cei de la spatiul locativ...
Daca ati fost la primarie (de sector) si v-ati lovit de un refuz, chiar ar trebui sa-i intrebati care este motivul deoarece legile sunt clare - dezvoltatorul dvs. este un tip obraznic, impertinent si nu are limite. Eu as sti de unde sa-l strang, dar nu-mi permite forumul sa ma exprim. Mi-ar nu o carte tehnica , ci doua sau chiar trei.
Daca sunteti organizati in as. prop. trebuie sa insistati ca presedintele sa mearga totusi la primarie. daca nu si nu, contenciosul administrativ este speranta dvs - chemati in instanta primaria de sector precum si dezvoltatorul impertinent.
Mult succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modul de elaborare a Cartii tehnice a constructiei este stipulat in Legea 10/1995, privind calitatea in constructii, si in Normele de intocmire a Cartii tehnice a constructiilor anexa nr. 6 din HG nr. 273/1994, privind receptia lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente acestora
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartea tehnica nu o poate pune la dispoziție decât proprietarul inițial, aducă dezvoltatorul. Cartea construcției nu înseamnă doar Certificatul de Urbanism, avizele si Autorizația de Construire. Înseamnă condica de betoane, documente de calitate materiale folosite, procese verbale de recepție lucrări, de lucrați ascunse etc. Puteți cere de la Primărie copii dupa Certificatul de Utbanism, dupa avize, dupa DTAC, dupa Aitorizatia de Construire si dupa procesul verbal de la terminarea lucrărilor. Restul documentelor pot fi înlocuite de expertize - pe fiecare din specialități, structura, instalatii, arhitectura. Din DTAC puteți sa vedeți cine este proiectantul ai sa ii cereți o copie dupa As-Built, adică dupa proiectul final. Din procesul verbal de la terminarea lucrRilor puteți sa vedeți cine au fost constructorii sau Antreprenorul general si sa le/ii cereți documente de calitate si procese verbale de la terminarea lucrărilor. Astfel puteți evita costurile pentru expertize. Si dati in judecată dezvoltatorul. Pentru recuperarea costurilor necesare obținerii cărții construcției. Asta doar in cazul in care firma prin care s-a realizat dezvoltarea are active sau alte surse din câte sa va poată achita costurile.
Plangere la Inspectoratul de Stat în Construcţii
Art. 36, II din Legea 10/1995 republicata: Amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei: e) nepredarea cărţii construcţiei de către investitor proprietarului, respectiv documentaţia privind proiectarea şi documentaţia privind execuţia, la recepţia la terminarea lucrărilor, iar documentaţia privind recepţia şi documentaţia privind urmărirea comportării în exploatare şi intervenţii asupra construcţiei, la recepţia finală a lucrărilor de construcţii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Predare cartea tehnica a constructiei catre asociatia de proprietari andreea9219 andreea9219 Buna seara. In anul 2017 am solicitat constructorului cartea tehnica a constructiei, in ideea in care stiam ca orice ansamblu nou de locuinte trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)