avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua!
As dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie: am comandat un telefon de pe olx, iar cand a venit era o macheta de telefon si cutia goala(fara nici un accesoriu). Vanzatorul inainte de a mi-l trimite imi trimisese un video cu telefonul sa vad ca nu este zgariat, . vazand ce am primit, l-am sunat, spre surprinderea mea a raspuns dar doar dupa ce i-am trimis sms ca voi face plangere la politie astfel ca banii nu vor ajunge la el ci vor ramanea blocati la fancurier. imi raspunsese la telefon si(gresala mea) am acceptat ca sa trimit macheta inapoi pe aceas adresa, ca imi va restitui banii. bineinteles a fost pusa in aceas zi la curier, dar neprezentandu-se nimeni sa sa ia coletul.
Acuma: nu stiu cui sa ma adresez pt a face plangerea. vanzatorul mai are si alte produse la vanzare pe olx, niciodata nu scrie cad ii se trimite mesaj referitoare la produs, ci incearca sa obtina nr de telefon pt a vb la telefon cu cumparatorul. am dovezi cu celelalte anunturi ale lui, cu raspunsurile lui pt ca imi scrisese si pe whatup plus filmarea cu ce trebuia sa primesc.
dar cui sa ma adresez.?
precizez ca locuiesc in oras dar buletinul il am cu domiciliul la sat. am fost la politie in oras dar mi s-a spus ca trebuie sa ma adresez politiei de care imi apartine domiciliul..
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Claudeclary, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudeclary , utilizator 07:44, 27 Octombrie 2017
Faceţi plângerea penală direct la parchetul de pe lângă judecătoria in raza careia locuiti dvs. Apoi, adresati-va si instantei civile pentru recuperarea prejudiciului, separat sau in cadrul dosarului penal.
VA MULTUMESC FRUMOS!
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Da dar momentan nici nu mai raspunde la telefon domnul acela. deci de impacarre nu paote fi vorba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)