avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La revenirea din CIC se poate modifica incadrarea sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La revenirea din CIC se poate modifica incadrarea sau salariul angajatei? Exista vreo limitare in timp? Stiu ca atat cat este in plata stimulentului nu poate fi concediata (adica pana la 3 ani si 6 luni ai copilului) dar vreu sa stiu daca ii pot modifica

Modificare CIM dupa revenire din CIC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 26 Octombrie 2017
1. Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revena la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa-i ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in concediu creștere copil și pentru asta contractul ... Ilinca Alexandra Ilinca Alexandra Buna ziua! Sunt in concediu creștere copil și pentru asta contractul colectiv de muncă a fost suspendat, in cei aproape doi ani în care am stat acasă cu , ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! un angajator are dreptul să te angajeze după concediu ... Nicoketa1986 Nicoketa1986 Bună ziua ! Un angajator are dreptul să te angajeze după concediu CC in altă funcție,ore mai puține și salariu mai mic față de ce a fost inaintea ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa revenirea cic Daria35 Daria35 Buna ziua, la reluarea activității dupa CIC am inteles ca salariul trebuie actualizat cu majorarile salariale acordate in firma in.perioada cat contractul a ... (vezi toată discuția)