In urma cu aprox 20 ani tatal meu cumpara pentru bunicul meu(tatal tatalui meu) de la stat apartamentul in care acesta locuia acesta facand un testament(unul de mana si altul legalizat) din care reiesea ca tatal meu a platit intreaga suma cu conditia de a ramane singurul mostenitor al apartamentului.Tatal meu are un frate care acesta a randul lui a dat o declaratie precum renunta la dreptul de a mosteni acel apartament recunoscand ca nu are nici un drept deoarece apartamentul a fost platit integral de tatal meu.In anul 2000 tatal meu a decedat,mostenitori al acelui apartament trebuind sa devenim eu si fratele meu dupa moartea bunicului.
Dupa moartea tatalui meu unchiul meu l-a pacalit pe bunicul meu(acesta fiind oarecum nu in toate facultatile mintale din cauza batranetii si bolnav )ca acesta sa schimbe testamentul si sa lase apartamentul pe numele unchiului meu ignorand in totalitate sa specifice ca acesta de fapt era platit de tatal meu si urma sa ramana mie si fratelui meu.
In 2005 a murit si bunicul iar acum apartamentul a ramas in posesia unchiului meu,eu si fratele meu nu am mai mostenit absolut nimic din partea bunicului chiar daca tot ce a avut a fost cumparat de tatal meu.
Cum putem ataca testamentul pe care unchiul meu il are sau care sunt modalitatile legale de revendica partea noastra de mostenire?
buna ziua!
in ceea ce priveste ultimul tesatmnet lasat de bunic, precum si aspectul ca acesta nu era prea bn, nu mai puteti face nimic intrucat actiunea este prescrisa termenul este de 3 ani de la data deschiderii succesiunii, iar cu privire la rezerva succesorla ce i-ar fi revenit tatalui dvs ests acelasi termen de prescriptie.